Posted on

Cestna kolesa so posebna in namenjena dolgi ter hitri vožnji po urejenih cestah za rekreacijo ali šport. Tukaj je vse, kar morate vedeti pred nakupom cestnega kolesa, da ne zgrešite nakupa, če boste kupovali preko spleta in dobili kolo kar domov. Lahko se seveda posvetujete tudi prodajalcem. Na spletnih straneh v trgovini so vsa cestna kolesa podrobno opisana glede funkcionalnosti, opreme in tudi glede velikosti okvirja in vrst ter velikosti pnevmatik. Če ne veste, kateri okvir je za vašo postavo v redu, poglejte navodila za izmeritev vaše višine in okvirja kolesa, pa vam bo kar jasno. Drugače pa lahko pokličete tudi prodajalca in se prepričate, če ste prav našli podatke.

cestna kolesa

Cestna kolesa so izdelana za naporne treninge ali izlete po cestah na dolge razdalje, zato jih je lahko voziti in poganjati, saj so precej lahka in imajo dobre prenose s koles preko verige na pedala. Zato boste lahko premagali hude klance in pa tudi precejšnje spuste, ker imajo super zavorni sistem, ki je zanesljiv ter učinkovit. Okvir in krmilo sta za cestna kolesa narejena tako, da ste na njem nagnjeni naprej, kar omogoča udobno vožnjo in hkrati aerodinamiko, da imate čim manjši upor vetra. K temu pripomoreta tudi nastavitev sedeža in njegova oblika.

Zaradi tega je cestna kolesa lahko voziti in z njimi narediti precej naporne ture. Ta kolesa so za tiste, ki res veste, kaj hočete. Z njimi lahko rekreirate svoje telo, da postane močno in zdravo in da ohranja kondicijo. Ko poganjate kolo, srce hitreje dela, pljuča bolj vdihujejo zrak in celotno telo zaradi tega dela bolje. Zato se tudi fantastično počutite ter kurite maščobe in sladkorje, zato boste vedno zdravi in vitki.

To kolo ni namenjeno mestni vožnji, zato res premislite, ali ga potrebujete in zakaj. Njegova cena precej niha, odvisno je iz katerega materiala je narejen, koliko je ojačan, kakšne ima pnevmatike in opremo.