Posted on

Cirkular je pogost izraz za žago s krožnim listom, ki je tukaj (www.lestroj.si/si/115-zagni-listi) na voljo skupaj z različnimi žagnimi listi za razne materiale. Cirkular je močna žaga, ki je lahko namizna statična ali ročna, ki jo prenašate okoli. Z njo boste lahko odžagali les, kovino, plastiko in druge materiale. Potrebujete le primeren žagni list, ki je namenjen določenemu materialu, drugače ne bo rezultata ali pa boste zasmodili in uničili material, ki ga žagate. Ta žaga je primerna za domačo uporabo ali za profesionalce.

cirkular

Ko kupujete cirkular, dobro preverite, kakšne vrste je in kaj zmore. Če niste gotovi, se posvetujte s prodajalcem, saj je tehnologija res močno napredovala in so vsak dan nove inovacije. Če boste imeli tako žago za domačo uporabo in boste večinoma žagali predmete ter drva, potem se vam, splača imeti namizno krožno žago z večjim premerom krožnega lista. Tako boste lahko menjali liste in žagali manjše ter večje kose različnih materialov za svoje delo ali pa za kurjavo.

Za profesionalce je namizni cirkular skoraj obvezen pa tudi ročna krožna žaga, s katero boste lahko žagali tisto, kar ne morete prinesti do žage. To so ponavadi opaži tramovi, pohištvo in veliki kosi materialov okoli stavb ali v naravi. Večina delujejo na elektriko in nekatere so na kabl, druge so baterijske in so brez kabla. Najbolj se vam splača kupiti močnejši cirkular z močnim motorjem in hitrejšimi obrati.

Močnejše žage zdržijo dosti več časa, kot šibkejše in delujejo brezhibno ne glede na trdoto materiala. Z njimi boste gotovo naredili dosti več kot z žagami s šibkejšim motorjem. Edino pri ročnih žagah z močnejšim motorjem, je manjša težava v tem, da so nekoliko težje in potrebujete nekaj moči v rokah, da jo držite dlje časa. Za mojstre, vajene takega dela, seveda to ne bo težava. Zato priporočamo nabaviti najboljšo žago, če hočele delati dobro in dolgo časa.