Posted on

Urološka ambulanta se ukvarja z boleznimi sečil, prostate, mehurja ter z ledvičnimi kamni. Torej če vas pestijo tovrstne težave, najbolje da se obrnete na ambulanto za urologijo. Urološka ambulanta je specialistična ambulanta, kar pomeni, da vam more osebni zdravnik napisati napotnico za obisk ali pa se samoplačniško prijavite na pregled. Kako pa veste da sploh imate take težave in da je nujen obisk specialistične ambulante pa vam pove vaš osebni zdravnik. Če vas že dalj časa pestijo težave in nič ne pomaga oziroma zdravnik vidi edino rešitev urološka ambulanta potem skupaj z napotnico odidite tja.

Če so težave hude naj vam zdravnik predpiše nujno napotnico, da vas urološka ambulanta lahko sprejme še isti dan. Medtem ko če dobite redno ali hitro napotnico lahko traja dalj časa, da vas sprejmejo. Odvisno je od zasedenosti in nujnosti problema. Pri veliki večini ljudi gre za težave z mehurji, razni prehladi in vnetje mehurja, kar se kaže kot pekoča bolečina pri odvajanju vode in nenehen občutek da vas tišči na vodo. Obolenje je potrebno čim prej zdraviti, saj se lahko razvije v hujše vnetje ali celo pogostejše vnetje. Pri ledvičnih kamnih je tudi urološka ambulanta tista, ki vam bo pomagala pri takšnem stanju.

Po navadi se ledvični kamni izločajo sami, vendar pa je možno da so preveliki in da bi bila bolečina neznosna, za to se odločijo da vam jih bodo po domače povedano razbijali. To so različni postopki, s katerim vam velike ledvične kamne razbijejo na manjše in jih za to lažje izločite. V vsakem primeru pa je bolečin velika in stanje ledvičnih kamnov je vse prej kot prijazno in neboleče obolenje. Urološka ambulanta vam pomaga pri takšnih in drugačnih težavah, kar se tiče sečil. Torej če se kar koli dogaja v spodnjem delu in vas pri odvajanju boli ali peče je najboljše da čim prej obiščete specialistično ambulanto.