Posted on

Vedno več opažamo na cesti električna prevozna sredstva od avtov, motorjev do koles, tako kot tudi električni skiro. Take vrste skiro je postal zelo popularen med vsemi generacijami. Namenjen je za mlajše in starejše, tako kot tudi za tiste, kateri težje stojijo na dveh nogah in jim pride v pomoč sedež. Novi kakovosten električni skiro najdete že v vseh bližnjih športnih trgovinah. Seveda lahko pričakujete, da se bo cena med skiroji razlikovala po tem katere znamke so. Tiste bolj popularne znamke bodo malce dražje od ostalih in ob enem tudi bolj kvalitetne. Vendar tudi po nizki ceni lahko najdemo kaj dobrega.

električni skiro

Električni skiro ima veliko pozitivnih lastnosti. Veliko prebivalcev večjih mest jih uporablja za vsakdanja opravila, saj se jim je nepotrebno voziti take kratke relacije z avti in s tem onesnaževati zrak z izpušnimi plini. S tem so v veliki prednosti ob kakšnih jutrih ko je na cesti neznosna kolona in vsi hitijo na svoja delovna mesta. Edina slaba stvar, ki jo ima električni skiro, je to, da njegova baterija ni ravno zelo zmogljiva. Zato bomo tudi bolj pazljivi kdaj bomo uporabljali njegov pogon in kdaj bomo poganjali sami. Po uporabi ga je najbolje dati polniti, da je pripravljen za naslednjo uporabo. Čeprav tudi, če se nam sredi poti izprazni ne bo nobene panike, ker ga lahko naprej sami poganjamo, tako kot smo včasih navadnega.

Pri njegovi uporabi je potrebno imeti tudi zaščitno opremo, saj lahko električni skiro doseže tudi do 45 kilometrov na uro. Veliko kaj ne? Ob ne resni uporabi postane zelo nevaren, zato je pomembno, da držimo razdaljo med pešci in uporabljamo zaščitno čelado. Čeprav kakšni ščitniki za kolena in komolce tudi nebi škodovali. Torej skiro le ni tako nedolžen kakor izgleda, zato je za mlajše priporočljiv kakšen nadzor ali pa dati na njega omejitev hitrosti, oziroma tako rečeno blokado.