Posted on

Vsak verjetno ve kaj je glavobol in kako je ko ga imaš. Nekateri ga občutijo več, drugi spet manj. Je taka zoprna bolečina, ki ti lahko uniči cel dan.

Pa veste vse o glavobolu? Preberite in ugotovite kako si pomagati na http://www.nadlani.si/zanimivosti/glavobol/.

glavobol

Vzroki za glavobol so lahko različni in povezani ali pa ne z genetiko. Lahko kriv kratek stres, majhne skrbi ali utrujenost pa tudi jeza. Po drugi strani je pa lahko simptom ali pa posledica resnih stanj kot so dolgotrajna depresija, izčrpanost, žalovanje itd, ki na nas negativno vplivajo. Lahko se slabo prehranjujete ali pa se ne gibate dovolj. Mogoče ste pa dehidrirani. Za vsak slučaj nekaj hitro spijte. Preveč spanja tudi ni dobro, ali pa preskakovanje obrokov, mogoče delate pri slabi svetlobi? Na glavobol vpliva zelo veliko mentalnih in fizičnih dejavnikov in povzročiteljev.

Veste kako si naravno pomagati? Ko se prikrade glavobol, je naša prva misel ‘tableti’. Res, večini pomagajo in odpravijo bolečino, a je že kar normalno znanje da  pogosto poseganje po zdravilih ni zdravo. Da se pomagati na naraven način, kjer se lahko izognemo vsem kemikalija, ki jih tablete vsebujejo.

Naravnih preganjalcev glavobola je veliko. Lahko si postavite na trpeči predel hladne obkladke in jih po 15 min odstranite. Pomaga tudi počitek in topla prha. Tu se pa morate kopati v popolnem miru in čim bolj zatemnjenem prostoru. Toplo vodo usmerite na zatilje, vodi pa lahko dodate pomirjajoče eterično olje in po kopanju počivate v zatemnjenem prostoru. Pomaga tudi masaža bolečega predela, ramen in vratu, hrbta, saj velikokrat glavobol nastane zaradi  zakrčenih mišic.

Sprehod po svežem zraku vam ne bo nikoli škodil ali pa kakršnakoli lahka telesna aktivnost. Kupite ali pa naberete lahko tudi zelišča, katera se borijo proti glavobolu.

Če želite vedeti kaj narediti, da bo v vašem življenju čim manj glavobolov, se oglasite na zgornji povezavi.