Posted on

Dandanes manjkajoči zob ni več težko nadomestiti – manjkajoči prostor v zobni votlini namreč enostavno nadomesti zobni implantat. Cena posega pa je po navadi tista, ki osebe najbolj zanima. Ker so zobni implantati narejeni iz zares vrhunskih materialov, ki omogočajo osteointegracijo (zraščanje s čeljustno kostjo), poseg pa navadno vključuje več različnih nujno potrebnih stopenj, boste zanj verjetno morali odšteti nekoliko več. Cena samega posega se lahko med različnimi ponudniki nekoliko razlikuje, vendar pa pri tem ne prihaja do bistvenih odstopanj od nekega povprečja.

Na tej točki je smiselno poudariti, da relativno nizka cena lahko kaže na neprofesionalnost izvajalca ali uporabo slabših materialov. Velikokrat se namreč zgodi, da ljudje v želji po lepem izgledu in prihranku pristanemo pri nekomu, ki svojega dela ne opravi tako kot bi moral. Slednje pa nas pogosto še bolj udari po žepu kot bi nas, če bi že z začetka svoje zobe zaupali profesionalcu.

implantat cena

Implantat – cena naj ne bo glavno merilo

Kot smo omenili že zgoraj, je lahko nizka cena samega posega vgradnje zobnih implantatov kaže na številne težave, ki pa jih boste slej ko prej morali rešiti. Nekakovostno opravljena storitev namreč največkrat rezultira v različnih vnetij in izpadu nameščenega implantata. Pred samim postopkom zato preverite izvajalca in se pozanimajte, iz kakšnih materialov so narejeni implantati.

Če boste pobrskali po spletu boste lahko opazili, da je cena dokaj visoka, vendar pa se je pri tem potrebno zavedati večih stvari. K višini zneska, ki ga boste morali odšteti za poseg botruje material, iz katerega so implantati izdelani. To je titan, kovina z biokompatibilnimi in drugimi odličnimi lastnostmi. V ceno pa so vključeni tudi številni zobozdravstveni pregledi, svetovanje, slikanje, morebitno zdravljenje ter makro in mikro obdelava implantata. Vse našteto je nujno potrebno za doseganje najvišje kakovosti opravljene zobozdravstvene storitve in kar najbolje definira kakovosten implantat. Cena zato naj ne bo glavno merilo pri izbiri zobozdravstvenega ponudnika. Veliko raje se osredotočite na kakovost in profesionalen odnos.