Posted on

… Invisalign. Pogled v zgodovino pokaže, da so se tudi na področju zobozdravstva in ortodontike zgodile velike spremembe. Če so manjkajoče zobe nekoč nadomeščali zobni mostički, je to vlogo danes v številnih primerih prevzel implantat. V ortodontiji pa so snemljive zobne opornice nadomestile klasične kovinske zobne aparate. Zakaj je tako in zakaj je Invisalign najsodobnejši zobni aparat pa si preberite v nadaljevanju.

Nekoč je trajala poravnava zob kar nekaj časa, v ustih pa so pacienti imeli nameščen kovinski aparat, ki so ga vsi opazili. Nič kaj prijetna izkušnja za tistega, ki je imel dve leti nameščeno to kovino v ustih. Poleg draženja sluznice, nabiranja hrane okoli zobnih zvezdic, ki držijo zobni lok, je zadeva izpadla precej opazna. Razumemo, da kovinski zobni aparat nosijo otroci, saj jim stroške, ki niso majhni, pokrije zdravstvena zavarovalnica. A pri odraslih, ki hodijo v službo in imajo stik s strankami, je to precej neprijetna zadeva.

Invisalign

Res je tudi, da Invisalign zobni aparat ni ravno poceni in se njegova cena vrti okrog štirih tisočakov, včasih celo še kaj več. Na drugi strani pa zadovoljstvo številnih uporabnikov po končanem zdravljenju pove vse. Invisalign je namreč odličen ortodontski aparat. Uporabniki naštevajo številne prednosti – neopaznost, lažje prehranjevanje in malo bolečin.

Morda niste vedeli, da je v nekaterih primerih, ob manjših zobnih nepravilnostih, cena zobnega aparata Invisalign lahko tudi do pol nižja, ker je potrebno le manjše število opornic. Zato le pogumno na pregled k ortodontu, ki ima veliko dobrih priporočil in korektne cene. Več o tem, kako ga poiskati, si lahko preberete na zgornji povezavi.

Dokazano je, da so sodobni zobni aparati ravno tako učinkoviti kot klasični, so pa pacientom bistveno bolj prijazni. Potrpeti je treba le nekaj mesecev in na koncu bodo vaši zobje poravnani in samozavest veliko večja. Ob tem ni nepomemben podatek, da je snemljivih opornic več vrst. Na trg prihajajo novi izdelovalci, ki bodo v prihodnje poskrbeli za več konkurence. Dokler pa se ta trg aparatov ne razvije dovolj, pa je priporočilo številnih zobozdravnikov in ortodontov, da je Invisalign še vedno prva izbira pri uporabi nevidnega zobnega aparata za odrasle.