Posted on

Kaj so piškotki na spletni strani se vpraša vsak, ki zagleda tako obvestilo na ekranu in ne ve, ali gre za babičine piškotke ali kaj drugega. No gre za nekaj drugega. Gre za majhne programe, ki delujejo tako, da si zapomnijo, kaj ste na določeni spletni strani delali in kakšne podatke ste pustili, da vam naslednjič in več treba tega narediti in vam olajšajo delo. Na primer ni vam treba vnašati več gesla ali uporabniškega imena, vaših podatkov, telefona in podobno. Vse o piškotkih na spletnih straneh si lahko preberete na tej povezavi https://www.gorec.si/kaj-so-piskotki/. Zdaj veste, kaj so piškotki na spletni strani in do ni nekaj takega, kar bi bilo škodljivo ali okusno. Nova pravila za uporabo piškotkov so stopila v veljavo davnega leta 2013, ko ima v EU vsaka postmodernism možnost odločanja, ali bo pustil, da piškotki beležijo njegovo aktivnost ali ne. To mora potem programer na spletišču narediti.

kaj so piškotki

Kaj so piškotki in kaj počnejo na spletni strani?

Če ne boste dovolili piškotkom, da se naložijo v vaš brskalnik, boste imeli precej slabšo uporabniško izkušnjo, kot jo sicer imate s piškotki. ti majhni preprosti programi pomagajo reševati težavo, da vam ni treba zmerja znova vtiskavati podatkov, ki ste jih že na primer v spletni trgovini ali na določenih spletnih straneh s podatki. Vaše naprave se bodo med seboj lahko super povezale in sinhronizirale. Zato ni treba, da se še vprašate, kaj so piškotki, ker so res koristni in okusni, kot je njihovo ljubko ime.

Če pa vas še muči, kaj so piškotki, si zamislite svojo spletno banko brez njih. Brez tega boste vedno in vedno znova kot v nočmi mori tipkali čisto vse podatke. Zato jih ne ugašajte in jih sprejmite, ko se pokažejo, pa bo potem mir. Žal se morajo prikazovati zaradi naše zakonodaje, drugače bi bila taka spletna strna v prekršku.