Posted on

Parket z vzorcem ribje kosti oziroma parket ribja kost je med nami prisoten že kar nekaj let, vsekakor pa bil še nikoli tako moden in popularen kot je dan danes, najdete ga na https://www.floor-experts.si.

Parket ribja kost je zaradi svoje večletne velike priljubljenosti in dolge prisotnosti skoraj da večen, lahko bi mu rekli tudi zimzelena talna obloga. Mi si enostavno upamo trditi, da ta ne bo nikoli popolnoma izšel iz mode, saj se ta parket z vzorcem ribje kosti (torej se položi v tem vzorcu) lepo poda vsem objektom, tako stanovanjskim kot pa tudi tistim, ki so namenjeni za bolj širšo uporabo. Vsekakor pa je temu tako zaradi svojega prečudovite izgleda  in njegove sposobnosti, da poživi čisto vsak prostor, v katerem je ta seveda položen. Poleg parketa z vzorcem ribje kosti, pa poznamo tudi parket z vzorcem chevron (zig zag) in pa tudi parket, kateremu rečemo parket francoska ribja kost. Vsi ti parketi so si med seboj zelo podobni, hkrati pa tudi zelo drugačni, zato je pomembno, da si te sami ogledate in da ugotovite, kateri se vašim očem zdi lepši in bolj primeren za vaš objekt, torej pomembno je, da ta ustreza stilu objekta in da je pravilne barve, tako da bo parket ribja kost zares lepo komplimentiral vaš objekt.

parket ribja kost

Parket ribja kost pa se razlikuje tudi pri sami izvedbi, torej imate več možnosti, za način polaganja. Torej izbirate lahko med lepljenem in pa plavajočem načinu montaže. Tu je zelo enostaven sistem oziroma program “Swing” ta ima “Unifit X” sistem spajanja, ki naredi montažo veliko bolj enostavno. Tu pa smo vam dolžni tudi povedati, da lahko ta parket ribja kost položite čisto sami, saj je ta zares tako enostaven za vgradnjo, s tem pa boste tudi privarčevali nekaj denarja, saj če bi parket polagali delavci, bi vas to seveda stalo.