Posted on

Pospravljanje doma je opravilo, ki nam ne diši preveč. Vedno najdemo kakšen izgovor, da se temu izognemo. Za pospravljanje doma je potrebno veliko časa in energije, ki je po navadi po napornem dnevu ni več. Med tednom nam čas mine prehitro, ko pa nastopi vikend pa se raje odpravimo ven kot pa da se lotimo pospravljanja. Vendar pa je pospravljanje doma izredno pomembnega pomena, zaradi higiene kot tudi zaradi dobrega počutja. Pridete raje v čisto stanovanje ali v umazano, polno prahu in nečistoč.

pospravljanje doma

Pospravljanje doma se lahko lotite na zabaven način, ni nujno da je vse dolgočasno in odveč. Prižgite si najljubšo glasbo in se pospravljanja lotite sistematično. Določite si sistem in razdelite prostore in morda tudi opravila na druge družinske člane. Pospravljanje doma lahko postane družinsko opravilo, delo bo hitro minilo in bo zabavno ker boste le to počeli skupaj. Pravijo, da je spomladansko čiščenje, čas ko tudi pospraviš v škatle stvari, ki jih ne potrebuješ.

Torej letošnje pospravljanje doma naj bo resno čiščenje in oddaja stvari, ljudem ki jih potrebujejo. Nikar si ne dovolite, da stvari zbirate, stvari na katerih se nabira prah. Morda jih nekateri potrebujejo bolj kot vi. Torej nazaj k sistemu pospravljanja. Ste naredili plan in razdelili delo? Najbolje da se čim prej lotite. Najprej brisanje prahu, pospravljanje odvečnih stvari v škatle. Morda tudi vključite pospravljanje omare, sigurno je kar nekaj oblačil, ki jih že celo leto niste oblekli. Ko ste pobrisali ves prah in ometli vse pajčevine je čas za sesanje in pomivanje tal. Otroci naj pomijejo okna, vi pa boste ta čas pomili tla. Pospravljanje doma je lahko res enostavno in hitro. Naj vse delo ne pade na vas, saj bo tako pospravljanje doma mučno in naporno. Če boste otrokom delo predstavili kot zabavno, ne bodo zavijali z očmi, ko boste omenili pospravljanje. Delo, ne bo več nujno opravilo ampak tedenska rutina, ki vam ne bo več v breme.