Posted on

Sedežna garnitura je skoraj obvezna oprema našega doma in pisarne. Poceni sedežna garnitura je lahko tudi kvalitetna, odvisno je od proizvajalca. Je v najrazličnejši oblikah, od dvosedov, trosedov, kotnih garnitur, garnitur za otoke in do hibridov, ki se raztegnejo v ležišča. Sedežne garniture so lahko klasične, moderne, retro izgleda, odvisno je, kakšno imate ostalo pohištvo v stanovanju ali pisarni in čemu je namenjeno. Izbirate lahko med več različnimi materiali in prevlekami ter tudi med kar nekaj barvami, ki jih prilagodite celostni podobi vašega objekta.

 sedežna garnitura
Kotna sedežna garnitura je najbolj pogosta izbira za stanovanja, ki so klasična ali retro. Ta sedežna je običajno v kotu v obliki črke V. Lahko je majhna ali večja, z nekaj sedeži. Nekatere te sedežne imajo možnost tudi raztegovanja v ležišče. Zadnje čase so pogoste sedežne garniture v obliki kock, ki se jih sestavi sredi prostora in tvorijo otok. Njih lahko sestavi, kot želite v katero koli obliko in katero koli velikost. Nekatere se tudi raztegnejo. Njihova značilnost je, da so lepo obdelane z vseh strani tako, da so lahko v prostoru kjerkoli.
Klasična sedežna garnitura, ki je dvosed, tro ali štirised in lahko tudi še večja, je dostikrat v modernih stanovanjih brez sten ali v pisarnah in podjetjih za počitek ter pogovore in tudi za delo. Taka sedežna garnitura je največkrat zelo udobna in loči prostor lahko na dva dela kot nevidna stena ter ustvari poseben ambient v tistem delu prostora. Ostali ljudje imajo vseeno dostop in pogled do ljudi, ki jo uporabljajo, zato so moderna stanovanja in pisarne zaradi druženja brez sten ali pa imajo steklene stene, skozi katere se vse vidi.
Kupite lahko tudi retro sedežen garniture, ki so izdelane v starinskem stilu in imitirajo dizajn iz preteklosti. Te so namenjene podeželskim ali stilskim hišam in stanovanjem v takem slogu. Vedno pa izberite sedežne, ki so izdelane iz naravnih materialov, da vam bo na njih res udobno.