Posted on

Zahtevnejši smučarji so gotovo tudi zahtevnejši kupci smučarske opreme. Po eni strani so jih prodajalci sicer veseli, saj takšni kupci običajno vsaj približno vedo, kaj potrebujejo, po drugi strani pa pogosto iščejo prav specifične kose in veliko bolj komplicirajo pri izbiri posameznih artiklov. Enako velja z vidika samih smučarjev – nekateri imajo pri izbiri opreme kar nekaj težav in morajo posebej preučiti vsak kos, drugi pa bodo hitro našli kar cel smučarski komplet po svoji meri.

smucarski-cevlji

Vsekakor so smučarski kompleti zelo privlačna opcija tudi za zahtevnejše smučarje. Res je, da se takšni kompleti večinoma priporočajo začetnikom, ki potrebujejo kompletno smučarsko opremo – nenazadnje imajo izkušenejši smučarji verjetno že v lasti večino potrebne opreme in gredo po nakupih le za kakšen poseben kos. A res je tudi to, da so nekateri smučarski kompleti kot nalašč za zahtevnejše smučarje, sploh za tiste, ki bi radi naredili preskok z občasnega rekreativnega vijuganja po belih strminah na bolj resno, morda celo tekmovalno smučanje. Tudi opremo bo treba v tem primeru nadgraditi, smučarski komplet pa je prava izbira.

Smučarski kompleti so na voljo v različnih zbirkah, veliko je tudi takih, ki vsebujejo opremo višjega kakovostnega razreda ter druge prilagoditve za zahtevnejše kupce. V vsakem primeru je treba paziti na to, kaj tak komplet sploh vsebuje – pri kompletih za začetnike je običajno vključena vsa mogoča oprema, ki jo utegne novopečeni smučar potrebovati, medtem ko napredni kompleti včasih vsebujejo manj kosov, ki so sicer veliko bolj premišljeno izbrani in kombinirani.

Tako bo za zahtevne smučarje pogosto najboljši komplet zgolj set smuči in vezi ter priložene palice, možno pa je dobiti tudi bolj ali manj obsežne komplete z drugo opremo. Proizvajalci in proizvajalci dobro poznajo želje in potrebe zahtevnejših kupcev, zato so na voljo kompleti, ki pokrivajo širok spekter potencialnih uporabnikov. Ne gre za univerzalne kose, pogosto gre za skrbno izbrano opremo, ki odgovarja prav specifičnim uporabnikom, s tem pa bo tak smučarski komplet vsekakor pisan na kožo še tako zahtevnemu kupcu.