Posted on

Ali se sprašujete kaj je puder in vse o njem? Je osnovno ličilo katerega ponavadi uporabljajo osebe ženskega spola. Nanaša se ga na obraz s katerim si želijo naličiti obraz, da bi izgledali bolje in zaradi zakrivanja nepravilnosti na koži. Nanašamo ga lahko z posebnimi blaznicami ali s čopiči. Potrebno ga je nanašati enakomerno zato, da je obraz povsod enak in ne drugačen. Dobro je, da poznamo osnove ličenja.
puder

Obstaja veliko vrst pudra imamo ga v tekoči obliki, v prahu in pa v kamniti obliki. Imamo tudi različne cene, ki se razlikujejo po kakovosti pudra. Razlikuje se tudi po odtenkih. Puder lahko zlahka odstranimo iz obraza, ker se lahko spere z vodo. Puder moramo izbrati cisto po svojem odtenku kože, ki se tudi razlikujejo na različnih delih obraza. Dobro je, da ga sprva preizkusimo tako, da ga nanesemo na vrat in tam ugotovimo ali odtenek pudra zadostuje vašem odtenku kože.

Puder je tudi dober zaščitni faktor proti UV-žarki. Pri pudru moramo paziti, da izbermo najbolj naravnega saj bolj kot je umeten več kemikalij je v njem katere se potem tudi vpijejo v telo kar pa ni dobro. Naravni pudri so eni izmed najbolj kvalitetnih pudrov, ki jih ljudje cenijo. Pozorni morate biti na kaj vse vsebuje vaš puder, ker so nekatere snovi lahko nevarne kot so: mineralna olja, nano-delci in še mnogo drugih.

Zakaj so naravni pudri eni izmed najboljših? So eni izmed najboljših, ker niso škodljivi, ker ne mašijo por, imajo dobro kvaliteto in obstojno pigmentacijo in je tudi zaščitni faktor proti soncu.

Za nanašanje pudra si moramo vzeti kar nekaj časa zato, ker je pomembno, da ga ne nanesemo preveč. K pudru lahko nanašamo tudi različne naravne kreme in druga ličila kot so (maskara, ostala senčila in svinčnikov) se morajo ujemati med seboj.