Posted on

Naši zobje so pri večini večni problem. Mogoče ne bi bili, če bi redno obiskovali zobozdravnika, ampak večinoma se odpravimo do njega takrat, ko nas kaj boli in ko je že prepozno. Malo kdaj je kriva kakšna bolezen, da morajo naši zobje ven, da jih zobozdravnik izpuli. Navadno se zgodi, da mora zobozdravnik odstranit kar precej naši gnilih zob, zato pa je na koncu potrebna zobna proteza. Nekaj si lahko preberete tudi na tej strani https://www.doktor1a.com/zobna-proteza/

zobna proteza

Ko izgubimo več naših naravnih zob, lahko samo zobna proteza nadomesti to našo težavo. Narejene so iz kvalitetnih materialom, večinoma iz akrilata, prozorne smole, lahkih kovin ter posebne plastike. Nihče ne bo ugotovil, ko se boste smejali, da to niso vaši pravi zobje. Vsak pacient ima drugačno ustno votlino, zato je proteza narejena točno po meri, ki jo naredi zobozdravnik. On vam bo vzel mere oziroma odtis, da lahko naredijo točno za vas primerno zobno protezo. Zobna proteza je narejena tako, da jo lahko daste ven iz ust in nato nazaj not. Na to se morate navadit, ne bo šlo kar čez noč. Ponoči ne rabite spat z zobno protezo, lahko jo pospravite nekam na čisto.

Zobna proteza je videti zelo naravna, nihče ne bo ugotovil, da niso vaši zobje. Vzroki, da izgubite zobe je lahko več. Ampak največja težava je to, da ga mi redno ne obiskujemo in nam gredo zobje na nič. Zobna gniloba ali nečistoča ustne votline sta polno krive za to nastalo težavo. Če ugotavljate, da imate težave že z enim samim zobom, stopite do vašega zobozdravnika, da ne bodo vaši zobje po vrsti postali gnili in boste res potrebovali protezo. Največ pa naredite sami za vaše zobe, redno si jih čistite ne samo enkrat na dan, pa tudi se opogumite in hodite na redne preglede.