Posted on

Krivi zobje so v bistvu veliki del padca samozavesti. Ljudje se svojega ne ravnega ugriza v bistvu sramujejo. Je pa seveda pomoč pri neravnem ugrizu zobni aparat. Le ta poravna vaš ugriz in potem boste zagotovo zadovoljni s svojimi zobmi in s svojim nasmehom. Vam pa aparat lahko da ortodont in ne zobozdravnik. Sem prepričana, da ste pa za ortodonta že slišali.

zobni aparat

Neravni ugriz oziroma zobje so kar pogost pojav. Na raven ali ne raven ugriz mi sami ne vplivamo. Je pa seveda potem potrebno obiskati ortodonta. Največkrat vas k ortodontu pošlje vaš zobozdravnik. Le ta bo videl, če je vaš ugriz res ne raven. Je pa tako, da dobite tam zobni aparat. Je pa tudi v bistvu za otroke zobni aparat brezplačen, pri odraslih pa je za njega potrebno plačati. Tako, da si v bistvu malokdo od odraslih sploh ne more privoščiti zobnega aparata. Vam pa povem, da če vam je kot otroku dan aparat ga le nosite. Da vam, ko boste starejši ne bo žal in boste razočarani nad vašim ne ravnim ugrizom. Moram pa povedati, da je zobni aparat za odrasle zelo drag. Ker recimo zdravstveno zavarovanje vam zobnega aparata ne krije.

Zobni aparati so vedno bolj nošeni. Mislim, da so mogoče najbolj znani fiksni oziroma stalni zobni aparati, nekateri jih imenujejo tudi zvezdice. So pa potem še takšni snemljivi zobni aparati, katere pa lahko snamete pred vsakim obrokom oziroma kadarkoli. Fiksnega pa ne morete sneti sami, ampak lahko to stori samo ortodont. Je pa te fiksne tudi težje čistiti. Za to se pa dobijo prav posebne zobne ščetke. Prav tako boste fiksnega imeli par let, snemljive pa dajo za manj časa. Če hočete pa res super ortodontske storitve in hkrati super zobni aparat pa lahko obiščete zobno ambulanto LuxDental. Tukaj delajo res odlični ortodonti.