Posted on

Artritis je huda bolezen, ki napreduje počasi in postopoma,. zato jo niti ne opazimo in v neki fazi začne močno boleti. Da imate artritis lahko sklepate po tem, da so vaši sklepi trdi. Težko se gibate in kov stanete, se morate razgibati, da lahko sploh hodite. Vaši vneti sklepi lahko tudi škrtajo in pokajo, kot bi bili zarjaveli. Takrat je res čas, da obiščete zdravnika in fizioterapevta, da ocenita škodo, napredovanje bolezni, jo diagnosticirata in potrdita. Potem se lahko lotite zdravljenja. Bolezen artritis je zahrbtna in težka bolezen, ki se zdravi zelo dolgotrajno. Zelo pomaga pa tudi fizioterapija.

artritis

Da se artritis zdravi tudi s fizioterapijo, ni vsem znano. Vendar je to zdravljenje zelo uspešno. Fizioterapevt vam bo pomagal, da se sklepi razmigajo in da se hrustanci obnovijo. Pri tem seveda morate paziti tudi na prehrano in izločiti mlečne izvleke iz nje, ker vam uničujejo sklepe, kar je splošno znano po zdravniku dr. C. Campbellu, ki je naredil največjo študijo na svetu na to temo. S prehrano se da skoraj vse pozdraviti, ker se telo samo obnavlja.

fizioterapevt bo pregledal, koliko je artritis že napredoval in bo določil, katere vaje boste delali in na kakšen način se bodo sanirale bolečine v sklepih, ki jih sedja imate. Ta bolezen nastane lahko tudi še iz drugega vzroka, to pa je obraba sklepov in kalcinacija sklepov. Obrabo sklepov in artritis povzročajo stalni nenehni in ponavljajoči se gibi, ki se jih opravlja skozi vse življenje in na delovnem mestu. Takrat se pojavijo huda vnetja prstov in zapestja in zaradi tega ne morete več delati. Zdravljenje lahko traja več mesecev. Roke morajo med tem mirovati.

Izvajajo se le terapije, ki jih predpiše fizioterapevt in vaje v zdravilni vodi. Te vaje so izjemno učinkovite in pomagajo prebroditi to hudi bolezen, ki je boleča in uničujoča za vaše sklepe.