Posted on

V primeru, da naš avto ni popolnoma za odpad, ga bi najverjetneje radi imeli čistega, vsaj do neke mere. Največ umazanije zagotovo v avto prinesemo z našimi čevlji, za kar so avtomobilski tepihi kot so avto tepihi Gledring idealni. Kljub temu, da so preprosti za namestitev, svojo nalogo opravljajo z odliko.

avto tepihi

Razlogov za uporabo tepiha v avtu je mnogo. Tla avtomobila zaščitijo pred umazanijo in mokroto kar zmanjša možnost rjavenja tal, avto tepihi zaščitijo tla pred mehanskimi poškodbami ter omogočijo lažje čiščenje saj jih samo vzamemo ven in speremo vso umazanijo. Kar se tiče materiala, tepihe najdemo v dveh izvedbah in sicer v gumijasti in tekstilni obliki. Tekstilni tepihi ne drsijo in na splošno izgledajo lepše, vendar so bolj dovzetni za umazanijo. Gumijasti avto tepihi pa morda ne izgledajo tako lepo, vendar svojo nalogo opravljajo dosti bolje. Zmorejo zadržati mokroto in umazanijo ter so tako dosti bolj primerni za slabše razmere kjer v avto nosimo večje količine umazanije, blata in vode. To dosežejo s svojim posebnim reliefom, ki umazanijo ujame ter dvignjenim zunanjim robom, ki ujeto umazanijo zadrži na tepihu. Pomembno je, da se zavedamo, da ne spada vsak tepih v vsak avto. Prišlo je že do nesreč kjer se je pedalo zataknilo v tepih, ker lastnik ni izbral ustreznega za svoj avto. Avto tepihi so narejeni tako, da so varni, a le dokler ležijo v ustreznem avtomobilu. Niso pa narejeni samo za potniški prostor, vendar tudi za prtljažnik. Tako lahko brez skrbi prevažamo različne zadeve, ki bi drugače umazale avto.

Avto tepihi so res najlažja zaščita našega avta pred umazanijo, saj delujejo povsem pasivno. Njihovo čiščenje je preprosto, samo odstranimo jih iz avtomobila, jih stresemo ter nato posesamo ali operemo. V primeru pranja moramo poskrbeti, da jih dobro posušimo ter, da jih pri tem ne pustimo izpostavljene soncu.