Posted on

Predpasniki so nekaj, kar vidimo ko stopimo v restavracije, ali pa ko gledamo kakšne televizijske oddaje. Zdi se nam samoumevno, da se pri kuhanju nosi predpasnik, vendar pa to malo kdo dejansko počne doma, ko pripravlja obroke zase. Predpasniki ni tu le samo za okras, ampak tudi prepreči umazaniji da pride na naša oblačila in nas umazala. To je kar zelo pomembno in priročno v kuhinji ob pripravljanju obrokov, še posebno ko delamo z tekočinami in bolj tekočimi zadevami, ki se lažje polijejo in ustvarjajo umazanijo.

predpasniki

Vsi vemo, da je higiena pomembna, kar se tiče kuhanja in pripravljanja obrokov, in predpasnik, je en del te higiene. Ne le da nas ščiti pred umazanijo, med kuhanjem, vendar nam tudi omogoča, da v njih zgledamo odlično, še posebno z nekaterimi napisi in vzorci, ki jih lahko natisnemo nanj. Seveda velikokrat, ko pomislimo na predpasnik nam tu na misel pridejo tudi manj nedolžne zadeve, o katerih smo že velikokrat slišali, in morda tudi kdaj poskusili. To pa žal ni njihov glavni namen uporabe, in je zgolj dodatna vrednost, ki jo predpasnik lahko za nas ponuja. Predpasniki so vendarle namenjeni kuhanju in pripravljanju najrazličnejših obrokov, in delujejo kot pripomoček, pri zaščiti pred umazanijo. V restavracijah je predpasnik, kot kakšna uniforma, saj je za kuharje nujen. Vendar pa se kuharji po navadi ne sekirajo veliko kako izgledajo, in kakšni vzorci jim krasijo telo. Za njih je to zgolj oblačilo, ki ga preprosto morajo imeti, ker je to tako predpisano in brez njih ne smejo opravljati svojega dela. Mi pa lahko to svobodo imamo, kjer je izbira med predpasniki odprta našim željam in potrebam, in kjer se lahko odločimo ali bomo predpasnik sploh nosili. A vendarle je lahko predpasnik zelo dobra odločitev, če je priprava obrokov nekaj, kar radi počnemo.