Posted on

V zadnjem letu in pol je svetovni prodajni kolesarski trg dobesedno eksplodiral. Če so pred korona krizo klasična in električna kolesa (več o njih izveste na https://www.tomazgorec.si/elektricno-kolo/) kupovali le nadobudni rekreativci in seveda profesionalni športniki, pa se je to v tej »novi« eri popolnoma spremenilo. Povišan promet pri nakupu so zasledili predvsem trgovci električnih koles. Vas zanima zakaj? Vabimo vas, da si v nadaljevanju preberete pet najbolj pogostih razlogov, ki k nakupu električnih koles privabljajo kolesarje celotnega sveta.

Zakaj so električna kolesa, kolesa prihodnosti?

E-kolesa, kot jih pogosto krajše poimenujemo, so že kaj kmalu po lansiranju na tržišče postala zelo iskana alternativa tradicionalnemu prevozu z avtomobili ali javnimi prevoznimi sredstvi. Veliko pozornosti so pritegnila predvsem v večjih mestih, saj so postala enostaven, udoben in hiter način transporta dobesedno kamorkoli. Vsi vemo, da se nam elektrificirana zelena prihodnost tega planeta, še  posebej v aspektu prevoza, bliža z svetlobno hitrostjo. Prav zato je pametno, da na takšen novodoben način razmišljamo in investiramo že danes.

Električna kolesa

Pa si poglejmo, zakaj:

  1. Električna kolesa predstavljajo izredno udoben način vožnje

V kolikor vam napor pri pritiskanju na pedala klasičnega kolesa nikakor ni po godu, je nakup električnega kolesa popolna izbira za vas. Ne le to, da na delovno mesto ne boste prišli popolnoma preznojeni in neurejeni, e-kolesa omogočajo tudi užitek že med samo vožnjo. Širok udoben sedež in pomoč pri potiskanju neglede na naklon terena, pa kolesarju omogočajo, da v vožnji uživa. Udobje, ki ga lahko ponudi le tovrstno kolo je pri drugih prevoznih sredstvih te vrste skoraj nemogoče.

  1. Električna kolesa so odlična tudi za tiste bolj »štoraste« kolesarje

Vse preveč ljudi se kolesarjenju odpoveduje, saj se bojijo, da jim kolo ne bo nudilo opore in stabilnosti med vožnjo. Tako je še posebej pri starejših ljudeh, ki imajo težave z ravnotežjem. Pri uporabi električnih koles pa to preprosto ni mogoče. Ta vrsta koles je prav zaradi dodatne električne pomoči in širše osnovne konstrukcije primerna prav za vsakega, še tako »štorastega« kolesarja. Ste vedeli, da je prav utrujenost na kolesu prvi in najbolj pogost vzrok za kolesarske prometne nesreče? Ko pa zraven prištejete še nestabilnost, verjetno veste, da se tovrstni kolesarji temu zdravemu načinu rekreacije, zaradi zdravja, prevečkrat odpovedujejo. Z uporabo električnega kolesa boste lahko ohranili mirno, trezno glavo v prometu in tako lažje nadzirali svojo vožnjo in dogajanje okolice.

  1. Električna kolesa so izredno hiter način varnega transporta

Z nakupom lastnega električnega kolesa ne boste več zamujali. Le-ta predstavljajo enega najbolj varnih načinov transporta na našem planetu. Zaradi pomoči baterije boste lahko z njim premagovali velike razdalje na varen in hiter način, brez kakršnegakoli znojenja. Pot v službo in nazaj bo z uporabo električnega kolesa vsaj za polovico manjša. Časovno gledano boste z njegovo uporabo prihranili veliko dragocenega časa in ga končno posvetili starem, ki vas resnično interesirajo.

  1. Električna kolesa vam omogočajo vožnjo prijazno okolju

S prihodom električnih koles in s tem bolj udobnega načina prevoza se je sorazmerno zmanjšala uporaba klasičnih prevoznih sredstev, predvsem avtomobilov. To je svoj odtis pustilo tudi na bolj čistem okolju. Poleg tega, da na način sami sebi pomagate do postopnega pridobivanja kondicije, pa sorazmerno pripomorete h ohranjanju zelenega našega zelenega planeta.

  1. Električna kolesa se prilagajajo vam

Kolesa na električni pogon niso namenjena le cestni vožnji, zanj se lahko odločite tudi v gorski različici ali vmesni treking različici. Omogočajo vam tudi, da se brez pretiranega napora spustite v nov način rekreacije.

Ne čakajte več! Zagotovite si popolnoma personalizirano električno kolo še danes. To vam bo omogočalo brezskrbno in časovno učinkovito vsakodnevno vožnjo na delovno mesto ali popolnoma udoben način rekreacije. Izkoristite priložnost, da pomagate tako sebi kot okolju. Dovolite električnemu kolesu, da vas vsak dan znova odpelje po poti vaše prihodnosti