Posted on

Mnogi, ki radi smučajo se včasih ne vedo kam podati. V Sloveniji imamo ogromno lepih smučišč, zato se je včasih težko odločiti. Mnogi pozabijo, da je tudi Krvavec lepo prijetno smučišče, ki ga premalo poznamo. V Kamniško savinjskih Alpah  je tukaj pravi raj za smučarje. Ampak tukaj ni lepo samo v zimskem času, mnogi se sem odpravijo tudi v poletnih mesecih. Tukaj najdemo ogromno pohodniških poti za vse starosti. Pripeljemo se lahko zelo visoko, tako da so poti res prijetne, lahko izberemo kratke ali daljše. Pozimi pa se spuščamo po belih strminah.

Poleti se mnogi radi podajo nekam višje, kjer je lepa narava, čist zrak in prelepi razgledi. To lahko najdete na Krvavcu. Krvavec je pravi raj za pohodnike in smučarje. Iz Ljubljane imamo samo 25 kilometrov. Danes ni težko najti lokacije, saj nas Google zemljevid pripelje točno na vsak cilj. Prav tako lahko tukaj naredimo in boste prišli do parkirišča. Je pa lepo opremljeno tudi z tablami, tako, da ne bo težko priti na Krvavec. Nekateri gredo raje peš, drugi z avtomobilom. Ampak to ni vse, ker se lahko gor tudi pripeljete s kabinsko žičnico. Sedaj je vse odvisno od vas, kako boste prišli do Krvavca. Ampak vedite do samega vrha ne boste prišli niti z avtom, malo se bo trebalo sprehoditi, zato pa je narava namenjena.

krvavec
Krvavec

Danes še se ne poste sprehajali po pohodniških poteh, če niste izurjeni. Zato se danes še vedno lahko odpravite smučat. Ponujajo vam 30 kilometrov urejenih poti za vse starosti. Obljubljajo, da bodo smučarske proge še odprte do konca meseca marca. Če doma nimate opreme, si jo lahko tam tudi izposodite. Imajo poti za otroke, kot tudi tiste, ki so bolj izkušeni. Lahko si tudi privoščite kratek dopust, saj vam ponujajo kar nekaj prenočišč. Mislim, da se bo našlo za vsakogar nekaj. Za tiste pohodniške duše, kot za smučarje.