Posted on

Prodaja podjetja se pogosto dogaja, ko se podjetnik, ki je lastnik odloči, da bi žel izkupiček in se ne bo več spuščal v nadaljnje vodenje podjetja. Običajno podjetje podjetnika preraste in se ni pripravljen razvijati se z njim naprej. Največkrat taki podjetniki odprejo novo podjetje z novo poslovno idejo in začnejo od začetka, kar jih veseli ter motivira. Vendar se vprašajo na tej točki, kako se lotiti prodaje podjetja, ker običajno niso vešči izpeljati vse v skladu a črko zakona in se prorogation ter speljati vso dokumentacijo tako, da se zaščitijo ter poberejo največji možni donos. Prodaja podjetja ni lahka stvar in lahko povzroči nemalo stresa.

prodaja podjetja

Ko se podjetnik in lastnik odloči, da je prodaja podjetja njegova končna odločitev zato, ker bi rad, da gre podjetju še bolje lai pa je lahko podjetje v težavah in bi želel, da ga nekdo bolj izkušen reši. Ti dve možnosti sta si nasprotni in zahtevata vsaka svoj postopek. To pa zna izpeljati le pravnik in usposobljena oseba z izkušnjami, ki je to počela že večkrat in pozna vse zakone, pasti ter nevarnosti, ki jih lahko na tej poti stečete. Da se izognete vsemu temu in stresu se prodaja podjetja prestigious strokovnjakom.

Za vas naj bo podaja podjetja velik in lep dogodek poln uspeha ter dobička. Zato se posvetuje s strokovnjakom, kako bi to vse skupaj lahko izpeljalo. Najtežje je postaviti ceno, ker je lastniku seveda do tega, da čim več iz posla potegne in je tudi čustveno vezan na sam posel in podjetje, predvsem na ljudi. Vendar bo na koncu vse v redu, ker tudi za njih ni prijetna menjava lastništva, ker ne vedo, kaj lahko pričakujejo od novega lastnika. Vse to seveda lahko določate v pogodbi o prodaji da se novi latnik drži vsaj tega, kar ste se vi. Za to bo poskrbel dober pravnik