Posted on

Zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezo, imamo pa še dodatno, ki je izjemno koristno, če imate zdravstvene težave, kar si poglejte tukaj https://www.prva.si/zdravstveno-zavarovanje/, kjer lahko preberete vse o dodatnem zavarovanju ter kaj vam prinaša. Dodatno zdravstveno zavarovanje pokriva veliko več zdravil, operacij in ležanje v bolnici, kot osnovno zavarovanje, ki je obvezno. Če resno zbolite in imate nesrečo, vam bo res prav prišlo. Tudi za brezplačen prevoz z rešilcem. Bodite pa pozorni, ker prve tri mesece zavarovanje ne velja, od prvega vplačila in morate za zavarovanje poskrbeti že prej, preden se kaj zgodi ali zbolite, ker morate biti tudi zdravi, da ga lahko sklenete pod normalnimi pogoji.

zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje je najbolje skleniti takoj, ko zaključite šolanje in vam poteče status študenta, ker boste najmanj plačali. Premija je za mlade ljudi nizka in tudi če se prijavite takoj, ne boste plačevali penalov. Zavarovalnice imajo tako narejeno, da vsako leto od zaključka študija, ko ne plačujete premijo, ali če jo vmes prekinete in ne plačujete, vam bo za vsako leto neplačevanja zaračunala 3 % več premije, kot neko vrsto kazni.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ima več možnosti in več višin premij, odvisno je, kaj hočete za sebe. Najvišja premija pokriva stroške vaše lastne sobe v bolnici s televizijo in posebno nego, svojo sestro ter najboljšimi zdravili. Zato se odločite prej, kaj bi radi za sebe in potem izberite tisti paket, ki vam to tudi ponuja. Če niste gotovi, se posvetujte s prodajalcem, ki vam bo to vse pojasnil.

Kje sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje, ni toliko pomembno zaradi cene, ker so vse premije si med seboj precej podobne. Gre za to, katera zavarovalnica vam je ljubša in kateri zares verjamete, da vam bo izplačala to, kar vam po pogodbi pripada. Najbolje je, da jih nekaj spoznate v živo in ugotovite, katera na vas naredi največji vtis.